Humans for Horses
Equine Touch
© Smail & Van Rossem, 2019

Equine Touch

Wat is The Equine Touch™?

Equine Touch is een niet-diagnostisch, niet-binnendringend, manueel systeem van lichaamswerk waarbij het hele paard wordt behandeld met een van te voren vastgestelde serie van zachte, vibrerende, unieke bewegingen.   Er wordt over bindweefsel (fascia), spieren, pezen en ligamenten gewerkt, waarbij dit weefsel als het ware wordt gestimuleerd door middel van de gerichte bewegingen die de Equine Touch Beoefenaar maakt over bepaalde plaatsen van het paardenlichaam, zoals bijvoorbeeld over acupunctuur punten, spierknopen (trigger points) en spieren die zwaar werk verrichten. Voordat de behandeling begint, wordt eerst het hele lichaam aangeraakt, om zo een eerste indruk te krijgen. Zijn bepaalde plekken warm of juist koud, hoe voelen de spieren en laat het paard weten ergens pijn of ongemak te hebben? Na deze “kennismaking” wordt een “Body Balance” ofwel  Lichaamsbalans uitgevoerd waarbij de Beoefenaar nog meer informatie zal doorkrijgen via zijn/haar handen en van het paard zelf. Hierna zal besloten worden of er bepaalde probleemgebieden dienen te worden behandeld. De reacties die een paard laat zien zijn dan ook heel belangrijk voor ons. Equine Touch kan worden gezien als een cadeau voor het paard en de samenwerking met het paard is hierbij cruciaal. De uitwerking is niet enkel fysiek, maar ook energetisch, hetgeen te zien valt in de soms zeer diepe ontspanning die paarden ervaren tijdens of na een Equine Touch behandeling.

Waar kan Equine Touch bij helpen?

bevorderen algemeen welzijn van het paard voor en/of na bezoek van tandarts/hoefsmid verbeteren van circulatie door bijvoorbeeld lymfe drainage eventuele pijnspiraal omlaag brengen verbeteren van balans vermindering van stress stijve spieren ziekteherstel bevorderen nerveusiteit of agressie ontspanning na inspanning

Is Equine Touch geschikt voor ieder

paard?

Of uw paard nu jong is of oud, in werk of met pensioen, in principe kan ieder paard baat hebben bij Equine Touch. Echter, in sommige gevallen zullen wij u vragen eerst contact op te nemen met uw dierenarts, bijvoorbeeld: als uw paard lijdt aan een ernstige ziekte (bijvoorbeeld nierproblemen) indien uw paard geblesseerd is of herstellende van een zware ziekte.